Nastavak suradnje NSK i instituta IRIM u području razvoja digitalnoga društva

Objavljeno 22.7.2020.

Institut za razvoj i obrazovanje mladih (IRIM) i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na temelju sporazuma sklopljenih 22. srpnja 2020. godine nastavljaju suradnju u području razvoja digitalnoga društva provedbom dvaju vrijednih projekata – Digitalne knjižnice za lokalni razvoj i Digitalni građanin 2.0.

U sklopu projekta Digitalne knjižnice za lokalni razvoj institut IRIM donira Knjižnici komplete micro:bit opreme za razna ekološka mjerenja, priručnike za korištenje micro:bit tehnologije, priručnike o konceptu građanske znanosti (eng. citizen science) te provodi edukaciju za knjižničare o korištenju opreme za potrebe projekta.

Institut IRIM u sklopu projekta Digitalni građanin 2.0 Knjižnici donirat će tri robotička kompleta micro:bit opreme micro:Maqueen te uz svaki komplet dodatni micro:bit uređaj i stazu za kretanje robota.

Sva donirana oprema bit će dostupna u prostoru Digitalnoga laboratorija NSK, koji od ožujka 2019. godine djeluje kao centar digitalne revolucije te središnje mjesto za primjenu i razvoj digitalnih tehnologija i vještina u hrvatskim knjižnicama.

Knjižnica zahvaljuje institutu IRIM na ovoj donaciji, kao i na uspješnoj višegodišnjoj suradnji.