Narodnoj knjižnici Ploče dodijeljena nagrada „Najbolji mali web“ za 2020. godinu

Objavljeno 27.10.2020.

U sklopu projekta Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Središnji sustav narodnih knjižnica Narodnoj knjižnici Ploče dodijeljena je nagrada Najbolji mali web za 2020. godinu. U zadnje tri godine, koliko se za najbolju mrežnu stranicu izrađenu u sklopu Projekta dodjeljuje ova nagrada, nagradu su dobile i Narodna knjižnica i čitaonica Gunja (2019.) te Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci (2018.).

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu provodi Projekt od 2014. godine radi povećanja prisutnosti narodnih knjižnica Republike Hrvatske na internetu te u sklopu njegovih aktivnosti zajedno s vanjskim suradnicima neprekidno radi na pružanju knjižnicama tehničke, sadržajne i edukativne potpore u stvaranju vlastitih mrežnih stranica.

Narodne knjižnice mogu se uključiti u Sustav dvama načinima – upućivanjem zahtjeva za besplatnim otvaranjem mrežne stranice u sklopu Projekta ili prijavom bez izradbe mrežne stranice, ako je već posjeduju.

Projekt Središnji sustav narodnih knjižnica novčano potpomaže Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu čestita ovogodišnjoj knjižnici dobitnici i želi svim njezinim djelatnicima puno uspjeha u daljnjem radu, osobito u mrežnome okruženju.