Mrežni seminar o objavljivanju znanstvenih radova u otvorenome pristupu

Objavljeno 27.2.2020.

Cambridge University Press poziva sve zainteresirane na mrežni seminar (webinar) o objavljivanju znanstvenih radova u otvorenome pristupu koji će održati 4. ožujka 2020. godine od 11.15 do 12 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje preko obrasca za prijavu, a prijavljenim će sudionicima neovisno o nazočnosti biti dostavljen videozapis mrežnoga seminara.

Mrežni seminar namijenjen je autorima koji objavljuju ili će tek objavljivati radove u otvorenome pristupu, a bit će obuhvaćen širok raspon tema, kao što su licenciranje, ključni pojmovi te mogućnosti i prednosti objavljivanja radova u otvorenome pristupu u časopisima Cambridge University Press. Sudionici će imati priliku postavljati pitanja i aktivno sudjelovati u razgovoru.

Hrvatska znanstvena i akademska zajednica u 2020. godini ima pravo na besplatnu objavu neograničenoga broja radova u otvorenome pristupu bez dodatnih troškova objave (Article Processing Charge – APC) u sklopu ugovora Read & Publish s britanskom sveučilišnom nakladničkom kućom Cambridge University Press.

Pojedinosti o e-izvorima za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu dostupne su u sklopu Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.