Mrežni kviz znanja „Sport i EU“ u povodu Europskoga tjedna sporta

Objavljeno 23.9.2020.

U povodu Europskoga tjedna sporta, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Europski dokumentacijski centar NSK i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak pripremili su mrežni kviz znanja Sport i EU kojemu je cilj provjeriti sportska znanja te potaknuti zanimanje za publikacije i izvore službenih informacija Europske unije na tu temu.

Kviz je namijenjen svim zainteresiranima, osim djelatnicima priređivača, a kao pomoć u odgovorima na dnu svakoga pitanja nalazi se poveznica na kojoj se može pronaći rješenje, kako bi se ispitanike potaknulo i na samostalno istraživanje. Kviz će biti dostupan tijekom trajanja Europskoga tjedna sporta, od 23 do 30. rujna, a za deset najuspješnijih i najbržih ispitanika osigurane su prigodne nagrade.

Kviz su pripremili Europski dokumentacijski centar NSK i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

Europski dokumentacijski centar NSK djeluje kao referentna točka za sve informacije i izvore povezane s djelovanjem Europske unije kao sedmi takav centar u Hrvatskoj.

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak također je prepoznala važnost informiranja građana o Europskoj uniji te u sklopu knjižnice postoji EU kutak s publikacijama Ureda za publikacije Europske unije.