Moskovski metro svojim putnicima besplatno nudi elektroničke ruske klasike

Objavljeno 29.6.2015.

Moskovski metro, danas jedan od najprometnijih i najdužih sustava podzemne željeznice, otvoren 1935. godine, koji obuhvaća približno 327 km, 12 linija i 196 postaja, svojim putnicima, u sklopu projekta izgradnje digitalne knjižnice ruskih klasika, tijekom putovanja besplatno nudi preuzimanje i čitanje više od 100 elektroničkih knjiga, među kojima su djela Dostojevskoga, Tolstoja, Čehova, Puškina, Bulgakova, Lermontova, Gogolja i dr.

Preuzimanje i čitanje besplatnih elektroničkih knjiga omogućeno je putnicima koji koriste pametne telefone i tablete, a temelje se na bežičnoj internetskoj vezi dostupnoj u sustavu moskovske podzemne željeznice, za koju je poznato kako ima mnoge postaje izgrađene, poput podzemnih palača, ukrašenih visokim stropovima, vitrajima, mozaicima i lusterima.

Brojni klasici ruske književnosti dostupni u sklopu moskovske digitalne zbirke ruskih klasika, dostupni su i na portalu za kulturu OpenCulture u zbirci besplatnih e-knjiga i audioknjiga, koji donosi i vijest o izgradnji besplatne elektroničke knjižnice moskovskoga metroa.