Koncert „Glazba i svijet“ u NSK

Objavljeno 27.3.2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska pozivaju sve zainteresirane na koncert u ciklusu „Glazba od djece za svijet i od svijeta za djecu“, a pod nazivom „Glazba i svijet“ koji će se održati u srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 19 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na koncertu će nastupiti Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb – El Sistema po ravnanjem dirigenata Danijela Ćolića i Ante Sladoljeva.

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat pod nazivom El Sistema. El Sistema metodologija zasniva se na grupnom glazbenom educiranju unutar simfonijskog orkestra, kao jedinstvene društvene grupe koja se sastaje s temeljnim ciljem slaganja u ostvarivanju zajedničkog cilja. „On je model idealne društvene zajednice jer se u njemu kroz zajedništvo i interakciju, zajedničko učenje i vježbanje, usvajaju najviše društvene vrijednosti. Djecu se uči ljepoti glazbe, a ujedno i odgovornosti, predanosti, toleranciji, ustrajnosti“, objašnjavaju u Udruzi.

Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb – El Sistema koji će u srijedu nastupiti na koncertu okuplja djecu i mlade različite dobi, glazbenog predznanja i interesa, s zajedničkom ljubavlju prema glazbi koju će prenijeti svim posjetiteljima koncerta.

Koncert „Glazba i svijet“ održava se u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku kojem se Udruga SO DO – El Sistema pridružila sudjelovanjem na Zelenom festivalu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u rujnu 2017. godine.