Interliber – 42. međunarodni sajam knjiga

Objavljeno 12.11.2019.

Interliber – 42. međunarodni sajam knjiga i ove godine otvara vrata svim ljubiteljima knjige.

Svake godine desetak tisuća posjetitelja očekuje mjesec studeni. Upravo u tome mjesecu zaljubljenici u pisanu riječ i knjige posjećuju poznatu oazu koja okuplja sve nakladnike i njihova povoljna izdanja na jednome mjestu.

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga Interliber održat će se od 12. do 17. studenoga 2019., u 5., 6. i 7 a paviljonu Zagrebačkoga velesajma. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatskegradonačelnika Grada Zagreba. Ulaz je za posjetitelje besplatan te će 12., 13., 14. i 17. studenoga biti otvoren od 10 do 20 sati, a 15. i 16. studenoga do 21 sat.

Na Interliberu – 42. međunarodnom sajmu knjiga, osim prodaje knjiga, posjetitelje očekuju paviljoni puni novih naslova, okrugli stolovi, književne radionice, čitaonice, dječje radionice, dodjele književnih nagrada, susreti s hrvatskim i inozemnim autorima, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, predstavljanje knjiga, dražbe starih i rijetkih knjiga i sl.

Izdvojena je tema ovogodišnjega Interlibera Znanje i učenje.

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkoga velesajma održavat će se Sajam hrvatskoga obrazovanja, Sajam svjetskoga obrazovanja (World Education Fair) i konferencija Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska, a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Predstavit će se najbolje hrvatske i svjetske škole, sveučilišta, jezični tečajevi, pripreme za mature, programi za obrazovanje odraslih te stručno usavršavanje.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u programu Premium koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga istaknuti urednici hrvatske književne scene u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.

Dragi ljubitelji knjige, Inteliber je sajam koji jednostavno trebate posjetiti!

Više pojedinosti o Sajmu.