Humanitarni koncert „Srcem i glazbom za djecu“ u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Objavljeno 9.12.2016.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u subotu 10. prosinca 2016. godine u 19 sati održat će se humanitarni koncert Srcem i glazbom za djecu. Organizatori su koncerta Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Zaklada NSK.

Nastupit će ugledni pijanist hrvatskoga podrijetla Joe Meixner, a gost će mu biti pjevač Miro Ungar.

 

Svrha je humanitarnoga koncerta prikupljanje sredstava za nabavu visokosofisticiranoga pametnog kreveta za najviše zahtjeve njege te inovativnih tehnologija virtualne stvarnosti u kontroli boli za potrebe dugotrajnoga liječenja djece s teškim opeklinama. Cjelokupan prihod darovat će se Odjelu za opekline i plastičnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Svaki čovjek u sebi nosi potrebu pomagati drugima. Možda tu potrebu sve rjeđe zadovoljavamo zato što imamo sve manje vremena za svoje najbliže, posebno za one koje ne poznajemo. Kada pomažemo i dajemo, osjećamo se bolje, korisnije, sretnije i ponosnije.

Predblagdansko vrijeme pravi je trenutak da otvorimo svoja srca te udruženi glazbom damo svoj doprinos za sretniji i humaniji svijet.
Pridružite se i iskažite solidarnost najmlađima!

Joe Meixner svjetski je poznat i priznat austrijski pijanist, aranžer, producent i skladatelj hrvatskoga podrijetla koji je svoju glazbenu karijeru izgrađivao u svjetskim glazbenim metropolama. Iako poznat kao jazz virtuoz, kao strastveni se pijanist nije ograničio samo na jednu vrstu glazbe nego je poput malobrojnih prešao preko tradicionalnih stilova te stvorio vlastiti jedinstveni stil. U Hrvatskoj je surađivao s Arsenom Dedićem, Radojkom Šverko, Zdenkom Kovačiček te nastupao u hrvatskim rock-operama Grička vještica i Gubec-beg u Zagrebačkome gradskom kazalištu Komedija. Vodio je svoje ansamble i producentsku kuću specijaliziranu za jazz, blues i soul projekte. Surađivao je sa zvijezdama poput Trini Lopez, skladao za Disney Channel i Fox Channel te nastupao za Kevina Costnera, Ursulu Andress i dr. Na humanitarnoj manifestaciji Life Ball, posvećenoj borbi protiv AIDS-a, pozornicu je dijelio s Eltonom Johnom i Lisom Stansfield. Održao je koncert i u sjedištu Bečkih filharmoničara – zgradi Musikvereina. U svojim interpretacijama ujedinjuje klasičnu i romantičnu glazbu, a na njegovim se koncertima mogu čuti djela Chopina, Brahmsa, Debussyja, Rodriga ili Stinga. Zagovornik je vrhunske umjetnosti i iznimnoga raspoloženja, majstor je i čarobnjak klavijature na svim svjetskim pozornicama. Izumitelj je metode terapije glazbom – Piano medicine.

Tijekom posjeta Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 24. kolovoza 2016. godine, pijanist Joe Meixner darovao je Knjižnici svoja djela koja su postala dijelom inozemne Croatice te su trajno pohranjena u Katalogu NSK, pa tako i dostupna zainteresiranim korisnicima.

Pokušajmo stvoriti humaniji svijet, u kojem će svatko imati pravo na sreću, zdravlje i blagostanje…

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednoga djeteta.

(Fjodor Dostojevski)

Preuzimanje ulaznice, uz donaciju od 100 kuna, moguće je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat. Uz prethodni dogovor ulaznice se mogu dostaviti poštom.

Podatci za uplatu

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, p.p. 550
10 000 Zagreb, Hrvatska
IBAN HR0223400091110601984 (PBZ)
OIB 05239600666

Informacije i kontakt: Sandi Antonac
T. +385 1 6164 129
M. 099 310 89 62
E. zaklada@nsk.hr