Europski tjedan sporta obilježen vježbanjem na radnome mjestu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Objavljeno 28.9.2020.

U sklopu Europskoga tjedna sporta, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Europski dokumentacijski centar NSK, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj 25. rujna 2020. godine organizirali su događanje Vježbanje na radnome mjestu, namijenjeno djelatnicima Knjižnice.

Okupljene sudionike u ime glavne ravnateljice NSK prof. dr. sc. Ivanke Stričević pozdravila je savjetnica za međunarodnu suradnju Jasenka Zajec, podsjetivši na prošlogodišnje sudjelovanje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u Europskome tjednu sporta, kao i na potrebu za vježbanjem radi očuvanja zdravlja i poboljšanja radne učinkovitosti.

U ime Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj nazočnima se obratila suradnica za informiranje i komunikacije u Predstavništvu Lena Perdijić koja je pojasnila ulogu Europske komisije u provedbi Europskoga tjedna sporta, a istaknula je i zadovoljstvo što se u aktivnost uključio i Europski dokumentacijski centar NSK.

Predstavnica Ministarstva turizma i sporta Roberta Karadža, stručna suradnica u Sektoru za razvoj športa Središnjega državnog ureda za šport, predstavila je aktivnosti Europskoga tjedna sporta u Republici Hrvatskoj.

Stručnjaci kineziolozi iz Fitnes učilišta Matija Dunaj, Filip Sabol, Zlatan Spiridonović i Mirna Hajnic predstavili su program planiranih vježbi, nakon čega  je uslijedilo njihovo provođenje.

U skladu s epidemiološkim uvjetima, broj sudionika bio je ograničen na 50. Djelatnici su bili podijeljeni u dvije skupne, uz popisani razmak i zaštitne maske. Zahvaljujući povoljnoj meteorološkoj situaciji, dio vježbi organiziran je i na otvorenome.

Djelatnici su iskazali zadovoljstvo programom, a potvrdili su i da su im naučene vježbe poticaj za nastavak vježbanja i nakon Europskoga tjedna sporta.