Europski dokumentacijski centar NSK pridružuje se promicanju nove mrežne stranice namijenjene sprječavanju širenja lažnih informacija o pandemiji koronavirusa

Objavljeno 8.4.2020.

Budući da je tema pandemije koronavirusa sveprisutna u našem fizičkom i virtualnome okruženju, u zadnje se vrijeme pojavio problem širenja dezinformacija i lažnih informacija u Europi i svijetu.

Zbog sve ozbiljnijih teškoća izazvanih njihovim širenjem, posebno u virtualnome okruženju, Europska komisija pokrenula je novu mrežnu stranicu Borba protiv dezinformacija, dostupnu na svim jezicima Europske unije. Stranica na jednome mjestu nudi podatke preuzete iz vjerodostojnih izvora informacija u Europskoj uniji i šire.

Europski dokumentacijski centar NSK, kao referentna točka za sve informacije povezane s djelovanjem Europske unije, preporučuje korištenje navedene stranice kao relevantnoga izvora informacija za sva pitanja povezana s temom bolesti COVID-19.

Osim navedene stranice, na portalu  Europske komisije dostupne su i informacije o zajedničkome europskom odgovoru na pandemiju bolesti COVID-19.