EBSCO otvorio probni prostup bazama DynaMed, MEDLINE Complete i Harvard Business Review E-Books

Objavljeno 2.4.2020.

Tvrtka EBSCO information services otvorila je hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici probni pristup bazama podataka DynaMed i MEDLINE Complete te zbirci e-knjiga Harvard Business Review E-Books.

DynaMed baza podataka sadrži aktualnu znanstvenu literaturu, smjernice kliničke prakse te istraživanja temeljena na dokazima u području biomedicine. Baza je dostupna odabirom na EBSCO platformi, dok je probni pristup omogućen do 30. travnja 2020. godine.

MEDLINE Complete je baza podataka s cjelovitim tekstom i obuhvaća više od 2200 časopisa iz područja biomedicine i zdravstva od 1916. godine nadalje. Namijenjena je liječnicima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima i znanstvenicima. Probni pristup dostupan je do 30. travnja 2020. godine.

Harvard Business Review E-Books je zbirka e-knjiga koja sadrži više od 600 e-knjiga koje obuhvaćaju više od 400 monografija, novoobjavljene e-knjige te više od 150 članaka u kompilaciji HBR Classics iz područja ekonomije i poslovanja. Probni pristup dostupan je do 31. svibnja 2020. godine.

Navedenim e-izvorima možete udaljeno pristupiti na EBSCOhost platformi preko proxy poslužitelja na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu i preko prijave Shibboleth.