EBSCO omogućio NSK probni pristup znanstvenim sadržajima i bazama podataka iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, povijesti, medicine te tehničkih znanosti

Objavljeno 1.10.2015.

Tvrtka EBSCO u razdoblju od 01. listopada do 29. studenoga 2015. godine omogućila je Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu probni pristup svojim bazama podataka iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, povijesti, medicine te tehničkih znanosti.

Probni pristup bazama EBSCO osiguran je preko IP adresa Knjižnice, a svim zainteresiranima za ovo područje dostupne su i upute za pretraživanje i preuzimanje sadržaja iz ovih baza.

EBSCO trenutačno nudi pristup više od 375 baza podataka iz različitih područja, više od 600 000 e-knjiga te nudi usluge pretplate za 360 000 elektroničkih i tiskanih časopisa. Usluge i izvori ove tvrtke vrijedan su alat u radu akademskih ustanova, škola, narodnih knjižnica, bolnica i drugih zdravstvenih ustanova, korporacija, udruga, vladinih ustanova i dr.

Osim po svojim naprednim bazama podataka i alatima za pretraživanje izvora informacija, EBSCO je poznat i po svojem ekološki i društveno osviještenome djelovanju. U tome kontekstu ova tvrtka sudjeluje u naporima koji se ulažu kako bi se premostio „digitalni jaz“ između naprednih zemalja i zemalja u razvoju te je sudjelovala u omogućivanju pristupa najvažnijim znanstvenim bazama podataka za sveučilišta u 39 zemalja u razvoju.