Dodijeljene nagrade Zaklade dr. Ljerka Markić-Čučuković 2018./2019.

Objavljeno 9.1.2020.

Na sjednici Zaklade dr. Ljerka Markić-Čučuković održanoj 19. prosinca 2019. godine Zakladni je odbor je kao dobitnika nagrade za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo, odabrao Zagrebačko knjižničarsko društvo. Nagrada, koja se sastoji od povelje i novčanoga iznosa od 8.000,00 kuna, ovomu knjižničarskom društvu dodijeljena je za ZKD forum, program neformalnoga stručnog usavršavanja otvoren knjižničarima svih vrsta knjižnica, kao i studentima knjižničarstva.

Istom prigodom, kao najbolji studenti informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo, u akademskoj godini 2018./2019. odabrane su Nika Matković Mikulčić i Dorotea Toljan, a tim će povodom nagrađene studentice primiti povelju i novčani iznos od 4.000,00 kuna.

Zakladu dr. Ljerka Markić-Čučuković pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu 1999. godine utemeljio je dr. Frano Čučuković, u spomen na svoju suprugu, profesoricu na Katedri bibliotekarstva na Filozofskome fakultetu u Zagrebu te predstojnicu Katedre u razdoblju od 1978. do 1985. godine. Zakladni odbor, koji upravlja Zakladom, sastoji se od predstavnika obitelji Zakladnika, profesora na Katedri za bibliotekarstvo te istaknutih knjižničarskih stručnjaka.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 27. siječnja 2020. godine na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.