Dodijeljene nagrade „Josip i Ivan Kozarac“

Objavljeno 26.10.2015.

U sklopu 21. dana Josipa i Ivana Kozarca, 23. listopada 2015. godine dodijeljene su nagrade Josip i Ivan Kozarac za životno djelo, knjigu godine i znanstvenu knjigu godine.

Akademiku Krešimiru Nemecu za ukupni je književnopovijesni i književnoznanstveni rad dodijeljena nagrada za životno djelo. Nagrada za knjigu godine dodijeljena je Pavlu Pavličiću za kriminalistički roman Tri petka u travnju. Znanstvenom knjigom godine proglašena je knjiga Medijska lica subjekta autorice Sanje Jukić. Poveljom uspješnosti nagrađena je Tanja Belobrajdić za roman Crni kaput s tematikom Domovinskoga rata.

O nagradama je odlučivalo prosudbeno povjerenstvo, u čijem su sastavu bili književnik Božidar Petrač, književnik i sveučilišni profesor Goran Rem te producent i direktor Slavonske naklade Privlačica Martin Grgurovac.

Tradicionalna književno-znanstvena manifestacija Dani Josipa i Ivana Kozarca održava se u Vinkovcima od 1995. godine, a utemeljili su je Društvo hrvatskih književnika, Slavonska naklada Privlačica, Vukovarsko-srijemska županija, grad Vinkovci i Hrvatske šume. Manifestacija je utemeljena radi proučavanja, promicanja i vrjednovanja književnih opusa zavičajnih književnika.

 

Dodijeljene nagrade Josip i Ivan Kozarac

Dobitnici nagrada „Josip i Ivan Kozarac“. Izvor fotografije: http://www.mvinfo.hr/clanak/kresimir-nemec-pavao-pavlicic-sanja-jukic-i-tanja-belobrajdic-dobitnici-nagrade-ivan-i-josip-kozarac