Djelatnici NSK dodijeljena Zlatna povelja Zagrebačkoga knjižničarskog društva

Objavljeno 9.6.2020.

Djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, knjižničarska savjetnica, dobitnica je Zlatne povelje Zagrebačkoga knjižničarskog društva koja joj je dodijeljena na izbornoj skupštini Zagrebačkoga knjižničarskog društva 5. lipnja 2020. godine.

Zlatna povelja Zagrebačkoga knjižničarskog društva strukovno je priznanje za postignute rezultate u knjižničarstvu i promidžbi struke te za osobito zalaganje u promicanju pisane riječi u knjižnicama i suradnji s knjižničarima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, knjižničarska savjetnica, rukovoditeljica je Odjela Korisničke službe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Dobitnica je Kukuljevićeve povelje za 2018. godinu i Zahvalnice Društva bibliotekara pravnih i srodnih bibliotekara Jugoistočne Europe iste godine. Jedna je od utemeljiteljica Društva bibliotekara pravnih i srodnih bibliotekara Jugoistočne Europe 2008. godine. Neprijeporan je njezin doprinos u razvoju i promidžbi struke redovitom djelatnošću i dugogodišnjim radom u Zagrebačkome knjižničarskom društvu i Hrvatskome knjižničarskom društvu. Bila je predsjednica Zagrebačkoga knjižničarskog društva tijekom dvaju mandata (2014. – 2018.) te potpredsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva. Bila je članica Hrvatskoga knjižničnog vijeća. Članica je Komisije za državne informacije i službene publikacije.

Zlatna povelja Zagrebačkoga knjižničarskoga društva dodijeljena je i Višnji Novosel, voditeljici Knjižnice Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.