„Dendroteka“ – aktivnost građanske znanosti u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti

Objavljeno 22.4.2023.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, NSK će 25. travnja zajedno s Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i učenicima VIII. i XII. gimnazije u Zagrebu održati aktivnost građanske znanosti pod nazivom „Dendroteka“.

Aktivnost se održava se u Mjesecu građanske znanosti koji je proglasio SciStarter, a dio je programa Zelene knjižnice za zelenu Hrvatsku.

Spajanjem kulture i znanosti – starih razglednica iz fonda NSK i drveća u gradu Zagrebu, aktivnost za cilj ima doprinijeti dijalogu o važnosti bioraznolikosti, širenju svijesti u javnosti o prirodi koja nas svakodnevno okružuje, promicanju koncepta građanske i otvorene znanosti kao i ukazivanju na važnost aktivnog uključivanja mladih u znanost.

Rezultat aktivnosti bit će javno dostupna mrežna stranica na kojoj će građani moći pogledati usporedni prikaz lokacija u gradu uz pomoć starih razglednica i suvremenih fotografija, uz detaljne opise o razlikama u vrstama stabala i informacijama o kojim je stablima riječ.

Više o aktivnosti „Dendroteka“ pogledajte na mrežnim stranicama Festivala znanosti: https://www.festivalznanosti.hr/2023/zagreb/?eventId=3115