Dani otvorenih vrata NSK 2017.

Objavljeno 13.2.2017.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
410 godina, 3 milijuna svezaka, 130 kilometara polica s knjigama, 46 digitalnih zbiraka

Nakon svečane proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, središnja hrvatska knjižnica priređuje manifestaciju Dani otvorenih vrata NSK 23. i 24. veljače 2017. godine.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata zainteresiranoj javnosti omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 12 i 14 sati. Obilazak uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, Referentnoj zbirci, čitaonicama, zatvorenome spremištu knjiga, tiskari i knjigovežnici. U sklopu manifestacije bit će priređena radionica Ručna izradba uveza, gdje će se, između ostaloga, predstaviti tehnike ručne izradbe uveza i ukrašavanja knjiga. Kroz Šetnju digitalnom knjižnicom posjetitelje će se upoznati s digitalnom i digitaliziranom građom Knjižnice okupljenom na portalu Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata svojim korisnicima omogućujemo vraćanje posuđenih knjiga bez naplate zakasnine.

Iskoristite Dane otvorenih vrata NSK kako biste zavirili u prostor najveće hrvatske knjižnice i upoznali se sa složenim djelatnostima koje obavlja te s vrijednom građom koju čuva u svojem bogatom fondu.

Program Dana otvorenih vrata NSK 2017.:

četvrtak, 23. veljače i petak, 24. veljače

o 11 sati, 13 sati – Šetnja digitalnom knjižnicom, predstavljanje u malome predvorju NSK

o 13 sati – Ručna izradba uveza, radionica u knjigovežnici NSK.

Obilasci Knjižnice uz stručno vodstvo u 10, 12 i 14 sati.

Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti na e-adresu otvorena vrata@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Za sudjelovanje u radionici Ručna izradba uveza potrebno se predbilježiti na e-adresu srakic-mutak@nsk.hr.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4
Telefon: +385 1 6164 002