Dani otvorenih vrata NSK 2015.

Objavljeno 17.2.2015.

U povodu proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se ove godine obilježava 23. veljače, od 24. do 26. veljače održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata svima zainteresiranima omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 13 i 16 sati, koji uključuje i posjet zbirkama građe posebne vrste, u kojima je pohranjen najvrjedniji dio fonda koji se sastoji od najstarijih hrvatskih knjiga i rukopisa te vrijednih karata, grafika i notnih zapisa. Uz razglede Knjižnice, za posjetitelje je priređeno predstavljanje antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva na talijanskome jeziku, predavanje vezano uz kartografiju te koncert studenta Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti na e-adresu otvorena_vrata@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Program Dana otvorenih vrata NSK 2015.:

utorak, 24. 2. 2015.

    • 12 sati, veliko predvorje NSK – predstavljanje antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva na talijanskome jeziku E dopo di noi resta l’amore (I poslije nas ostaje ljubav)
    • 17 sati, malo predvorje NSK – predavanje dr. sc. Dubravke Mlinarić Karte i identiteti – kartografski „gastarbeiteri“ s hrvatskih prostora u ranom novom vijeku, izbor iz Zbirke Novak

četvrtak, 26. 2. 2015.

    • 12.30, predvorje NSK – Podnevna glazbena stanka: koncert komornih ansambala iz klase profesora Jože Haluze