Četvrti mrežni seminar Alma akademije

Objavljeno 3.10.2022.

Četvrti mrežni seminar Alma akademije pod nazivom Fabulous fulfillment održava se u utorak 4. listopada 2022. godine u 11 sati te u njemu možete doznati kako nadmašivanje očekivanja korisnika postoje novo normalno.

Seminari se održavaju na engleskome jeziku preko platforme Zoom, a sudjelovanje se ne naplaćuje. Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko mrežnoga obrasca.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Ex Libris organiziraju preko platforme Zoom niz od pet mrežnih seminara pod nazivom Alma akademija webinari. Mrežni seminari namijenjeni su svim knjižničarima neovisno o vrsti knjižnice u kojoj rade kao i o knjižnično-informacijskome sustavu u uporabi.

Svrha je Alma akademije upoznati knjižničarsku zajednicu u Hrvatskoj s funkcionalnostima knjižnično-informacijskih sustava nove generacije, obavijestiti o novostima u području bibliografskih oblika i mogućnostima tranzicije u okružje povezanih podataka (linked data), demonstrirati sučelje objedinjenoga upravljanja tiskanom, elektroničkom i digitalnom građom te sučelje koje odgovara na nova očekivanja korisnika i pruža novo digitalno iskustvo.