Akcija Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u povodu Dana Europe

Objavljeno 8.5.2023.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva sve zainteresirane korisnike Knjižnice i građane da se pridruže akciji “Dodaj svoj list na stablo i reci što činiš da tvoj grad postane klimatski neutralan!” koja će se održati od 8. do 12. svibnja u prostoru Knjižnice. Ova akcija odvija se u sklopu obilježavanja Dana Europe te je sjajna prilika za sve građane da se uključe u slavljenje zajedničkih vrijednosti Europske unije te pokažu svoju predanost održivijoj i čišćoj budućnosti. Organizator akcije je Europski dokumentacijski centar NSK.

Akcija je dio programa Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku te ima za cilj educirati javnost o važnosti klimatskih promjena i Europskog zelenog plana u postizanju klimatske neutralnosti. Aktivnost će se održati u obliku interaktivnog stabla na koje će svi zainteresirani moći zalijepiti papiriće u obliku listova na kojima će napisati što čine kako bi njihov grad postao klimatski neutralan.

Svi koji se ne osjećaju sigurni u svoje znanje o klimatskoj neutralnosti, moći će odabrati već ponuđene i ispisane odgovore na listićima koje će moći zalijepiti na stablo.

Pridružite nam se od 8. do 12. svibnja u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i dodajte svoj list na stablo kako biste pokazali što činite da bi vaš grad postao klimatski neutralan.

 

 

Vizual akcije u povodu Dana Europe