67. Pulski filmski festival

Objavljeno 28.8.2020.

67. Pulski filmski festival održat će se od 29. kolovoza do 4. rujna 2020. godine, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih šest u programu Hrvatskoga filma i deset u programu Manjinskih koprodukcija.

Festival će otvoriti već prije najavljeni hrvatsko-švicarski film Mare redateljice Andree Štake, koji je na temelju prijedloga hrvatskoga producenta na Festivalskome vijeću, a u skladu sa Statutom Festivala, uvršten u natjecateljski program hrvatskoga filma jer je sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika u tome filmu većinsko.

Filmski program Pula u Zagrebu, koji tradicionalno predstavlja filmove s Pulskoga filmskog festivala, od 30. srpnja do 1. kolovoza 2020. godine donio je izbor igranih i dokumentarnih filmova u Kino Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti i KIC.

Naime, Pulski filmski festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja 2020. godine, ali je odlukom županijskoga Stožera civilne zaštite zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom otkazan, odnosno odgođen.

Pojedinosti o Pulskome filmskom festivalu.