5. Zagreb Book Festival – „Vrli novi svijet“

Objavljeno 15.5.2019.

Međunarodni književni festival Zagreb Book Festival na temu Vrli novi svijet koji je posvećen budućnosti čovjeka današnjice održat će se peti put u Muzeju za umjetnost i obrt od 20. do 25. svibnja 2019. godine.

Tijekom šest festivalskih dana publici će se panel raspravama, predstavljanjima knjiga, okruglim stolovima, predavanjima i radionicama predstaviti gotovo 80 hrvatskih i inozemnih književnika te stručnjaka iz područja umjetnosti, znanost i obrazovanja. U suradnji s velikim brojem nakladnika u sklopu Festivala bit će za posjetitelje otvorena festivalska knjižara, u čijoj će se ponudi naći više od 20 000 knjiga.

Posebne tematske cjeline Festivala temelje se na ideji susreta i zbližavanja pisaca, umjetnika, osoba iz kulturnoga života te njihove publike te će biti posvećene budućnosti čovjeka, naraštaju milenijalaca te saznanjima o znanosti, umjetnosti i religiji, kao i uzrocima i posljedicama migrantske krize pod utjecajem pojedinca. U sklopu festivalskoga programa održat će se i rasprava posvećena europskim parlamentarnim izborima.

Zagreb Book Festival organiziran je u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Nizozemske zaklade za književnost (Dutch Foundation for Literature) te Goethe-Instituta. Zemlja je partner Kraljevina Nizozemska.

Pojedinosti o programu i panel raspravama.