19. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama

Objavljeno 14.9.2023.

U organizaciji Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama i Komisije za narodne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva 22. rujna 2023. godine u malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se 19. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama pod nazivom Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja koje imaju poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD).

Na Okruglome stolu govorit će se o teškoći čitanja osoba s poremećajem pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD). Znanje dobiveno na Skupu sudionici će moći primijeniti u svakodnevnome radu senzibilizacijom zajednice za potrebe osoba s poremećajem pozornosti te promicanjem i zagovaranjem njihovih prava i potreba. Također, sudionici će dobiti i uvid koliko je društvo informirano, senzibilizirano i educirano o osobama s navedenom teškoćom. Stručnjaci će dati prijedloge za programe koji bi se provodili za osobe s poremećajem pozornosti u knjižnicama, osnovnim školama i ostalim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Suorganizatori su ovogodišnjega Okrugloga stola Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Filozofski fakultet u Osijeku.

Program 19. okrugloga stola za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama.