17. međunarodna izložba inovacija ARCA 2019

Objavljeno 14.10.2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 17. do 19. listopada 2019. godine održat će se 17. međunarodna izložba inovacija ARCA 2019 u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Svečano otvorenje 17. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2019 održat će se u četvrtak 17. listopada 2019. godine u 11 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba će 17. i 18. listopada biti otvorena do 18 sati, a u subotu 19. listopada 2019. godine do 15 sati, kada je predviđen program svečanoga zatvaranja izložbe i dodjele nagrada izlagačima.

Na izložbi ARCA 2019 i ove će godine biti predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svagdašnjice, koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. Na izložbi će se predstaviti i mladi inovatori, učenici srednjih tehničkih škola i studenti hrvatskih sveučilišta. Za njih, kao i za djecu osnovnoškolskoga uzrasta, pripremljen je program radionica iz područja STEM-a.

Organizacijom međunarodne izložbe inovacija ARCA 2019 po uzoru na ugledne svjetske sajmove i izložbe inovacija, Udruga inovatora Hrvatske već godinama promiče hrvatske inovatore i inovacije, kao i veliku važnost inovacijskoga stvaralaštva u Republici Hrvatskoj. Suorganizatori su izložbe Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora – IFIA, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Sveučilište u Zagrebu i Inovacijski centar Nikola Tesla – ICENT, pokrovitelji Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, supokrovitelj Hrvatska gospodarska komora, a partner Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO. Generalni je pokrovitelj Končar – Elektroindustrija d.d. te pokrovitelji tvrtke Tehnix, Bernarda i HS Produkt.

Svi su programi izložbe besplatni za posjetitelje.

Više pojedinosti o 17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019.