O Savjetovanju


Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu glavni je organizator 8. Savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj koje će se od 18. do 21. svibnja 2011. održati u Toplicama Sveti Martin na Muri.

Tema ovogodišnjeg Savjetovanja je Knjižnica – komunikacijsko i multikulturalno središte lokalne zajednice. Očekuje se sudjelovanje oko 200 knjižničara iz cijele Hrvatske, 20 domaćih te nekoliko predavača iz inozemstva.

Suorganizatori Savjetovanja su Hrvatsko knjižničarsko društvo - Sekcija za narodne knjižnice i Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec .

Već osmu godinu zaredom, organizaciju Savjetovanja financijski podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu .

Tema ovogodišnjeg Savjetovanja su narodne knjižnice koje više nisu samo servisi za posudbu knjige, već su postale mjesta razmjene informacija te centri okupljanja lokalne zajednice. Na taj se način ostvaruje njihov osnovni cilj – poboljšanje društvenog i kulturnog života ljudi u zajednici. Okupljanja stručnjaka iz područja knjižničarstva neophodna su zbog razmjene iskustava, usvajanja novih znanja i njihove primjene u zajednici, ali i cjelokupnog razvoja knjižnica, što je i cilj 8. savjetovanja.


Organizator: Suorganizatori: Podržavaju:
Nacionalna i sveučilišna knjižnica logo Hrvatsko knjižničarsko društvo logo Knjižnica Nikoal Zrinski Čakovec MInistarstvo kulture RH Grad Čakovec Grad Čakovec
Sponzor:
Školska knjiga