Uspostavljen novi portal Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj

Objavljeno 28.2.2019.

Novi portal Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj od 21. veljače 2019. godine dostupan je svim posjetiteljima. Na projektu izradbe novoga portala radili su djelatnici Odsjeka Razvoj IT usluga Branimir Matijačić i Filip Lončar u suradnji s Antonijom Filipeti, koordinatoricom Centra.

Osim modernoga dizajna, koji bitno poboljšava korisničko iskustvo pri pretraživanju portala te ga čini lakšim za pregled preko mobilnih uređaja, omogućene su i nove funkcionalnosti koje su osmišljene na temelju najnovijih trendova web dizajna i korisničkoga iskustva (UX).

Posjetiteljima portala Centra trenutačno je, uz kalendar, dostupan i dinamičan prikaz podataka na naslovnici, kao i napredne mogućnosti pretraživanja tečajeva. Olakšan je pregled novosti Centra, novosti iz drugih relevantnih izvora te prijava na tečajeve i mrežne seminare (webinare), a pojednostavljen je i način objave sadržaja. Uz to, omogućeno je automatizirano stvaranje potvrda o pohađanju trajne izobrazbe u PDF obliku.

Treba naglasiti da su novi dizajn i funkcionalnosti portala izrađeni u skladu s rezultatima anketnoga istraživanja prethodno provedena među posjetiteljima portala Centra. Prikupljeni podatci poslužili su radi optimizacije najčešće korištenih sastavnica staroga portala te implementacije novih funkcionalnosti u skladu sa stvarnim potrebama.

U planu je neprekidno praćenje rada portala Centra, kao i daljnje optimiziranje postojećih, te dodavanje novih funkcionalnosti prema planu i procjeni.