Svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji na razvoju i održavanju Hrvatskog nacionalnog skupnog kataloga

Objavljeno 23.5.2018.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u ponedjeljak 28. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati održat će se svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji na razvoju i održavanju Hrvatskog nacionalnog skupnog kataloga.

Uzvanike će u uvodnom dijelu svečanosti prigodnim obraćanjem pozdraviti dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, te prof. dr. sc. Miloš Judaš, izaslanik rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Sporazum o suradnji na razvoju i održavanju ovog prvog i jedinstvenog distribuiranog skupnog kataloga u Hrvatskoj koji omogućuje pronalaženje informacija o tiskanim i elektroničkim izvorima dostupnim u sklopu više od 45 kataloga visokoškolskih i specijalnih knjižnica, uključujući i fondom najbogatiji katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, potpisat će predstavnici Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

U nastavku programa svečanosti potpisivanja Sporazuma od 11 do 13 sati održat će se stručni program namijenjen knjižničarima Integriranog knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te knjižnica koje surađuju na razvoju i održavanju Hrvatskog nacionalnog skupnog kataloga.

Dr. sc. Dijana Machala, knjižničarska savjetnica za knjižnični informacijski sustav NSK, održat će izlaganje pod nazivom Plan aktivnosti Integriranog knjižničnog sustava, a Marko Orešković, voditelj Odjela Informacijske tehnologije NSK, izlaganje pod nazivom Plan aktivnosti Skupnog kataloga. Djelatnici Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Ivan Miočić, redaktor bibliografske baze, i dr. sc. Ana Vukadin, stručna suradnica za standarde, izlagat će na temu Program sustavnog redakcijskog nadzora – primjena kodova za vrste odgovornosti u formatu MARC 21, a Petra Pancirov i Ana Knežević, redaktorice normativne baze NSK, te Tanja Buzina, voditeljica Odjela obrade NSK, na temu Kooperativan program normativne kontrole.

Program potpisivanja Sporazuma.