Svečano otvorenje Općinske knjižnice Stubičke Toplice

Objavljeno 28.3.2018.

Glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić nazočila je svečanomu otvorenju Općinske knjižnica Stubičke Toplice u četvrtak 22. ožujka 2018. godine. Otvorenju su nazočile i savjetnica za narodne knjižnice Dunja Marija Gabriel i savjetnica za školske knjižnice Frida Bišćan.

Događanje je započelo otvorenjem tradicionalne uskrsne izložbe u vijećnici Općine Stubičke Toplice koju je organizirala udruga Hrvatska žena Stubičke Toplice. Izložba, kao i otvorenje Knjižnice, bili su popraćeni  prigodnim programom koji su izvela djeca iz Dječjega vrtića Zvirek i Osnovne škole Stubičke Toplice.

Na otvorenju Knjižnice nazočnima se obratila predstavnica Krapinsko-zagorske županije Martina Jantol Županić i privremeni ravnatelj Knjižnice Božidar Glas. Glavna ravnateljica NSK dr. sc. Tatijana Petrić u svojem je govoru istaknula važnost knjižnice, osobito za najmlađe uzraste, u poticanju čitanja i mjesta za druženje i cjeloživotno učenje te istaknula dobru suradnju NSK s Općinskom knjižnicom Stubičke Toplice tijekom izgradnje inicijalnoga fonda. Knjižnicu je otvorio načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak koji je zahvalio na novčanoj potpori Ministarstvu kulture RH i istaknuo da je ovo prva nova knjižnica u proteklih trideset godina koja je otvorena u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Uoči otvorenja Knjižnice načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak uručio je zahvalnice svima koji su pomogli i doprinijeli osnivanju i opremanju Knjižnice. U ime NSK zahvalnicu je primila glavna ravnateljica NSK dr. sc. Tatijana Petrić.