„SMATH World Café“ u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Objavljeno 8.4.2019.

U seminarskoj dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u srijedu 24. travnja 2019. godine u 10 sati održat će se SMATH World Café, događanje koji će okupiti predstavnike kulturnoga i kreativnoga sektora te poduzetnike kako bi se povezali u stvaralačkome razmišljanju i stvaranju novih dodanih vrijednosti.

World Café jedna je od mnoštva djelatnosti projekta SMATH (Smart atmospheres of social and financial innovation for innovative clustering of creative industries in MED area) novčano potpomognutoga sredstvima Europske unije iz Europskoga fonda za regionalni razvoj u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran 2014. – 2020. (Interreg MED). Projekt u Hrvatskoj provodi Zagrebački inovacijski centar, dok su inozemni suradnici projekta kreativne i kulturne ustanove te organizacije iz Grčke, Francuske, Italije, Slovenije i Španjolske.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u sklopu događanja World Café bit će uspostavljeno Kreativno gnijezdo, lokalni pružatelj usluga kulturnih i kreativnih djelatnosti radi ostvarenja njihovih projekata, a djelovat će i kao spona između poslovnoga te kulturnoga i kreativnoga sektora.

Pojedinosti o Projektu.