Predstavnice Europskoga dokumentacijskog centra NSK sudjelovale na godišnjem sastanku predstavnika Europe Direct informacijskih centara i drugih EU mreža u Hrvatskoj

Objavljeno 29.10.2018.

Djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, Ana Babić i Ivana Kežić Pucketić sudjelovale su kao predstavnice Europskoga dokumentacijskog centra NSK na godišnjem sastanku predstavnika Europe Direct informacijskih centara i drugih EU mreža u Hrvatskoj  22. i 23. listopada 2018. godine. Prvi dan sastanka odvijao se u prostoru Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, u Kući Europe.

Na početku sastanka sudionicima se obratio Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, koji se, uz pozdravne riječi, osvrnuo na prioritete Europske komisije za 2019. godinu.

Predstavnici Ureda za informiranje Europskoga parlamenta Barbara Peranić i Tomislav Korman govorili su o Kampanji Europskoga parlamenta posvećenoj izborima za Europski parlament 2019. godine.

Korporativne kampanje Europske komisije predstavila je Lana Zeković, voditeljica tima za komunikacije/partnerstva i mreže Predstavništva Europske komisije.

Predstavnica agencije INSTINCT Zagreb najavila je projekt Društvene mreže / digitalne vještine koji će se provoditi sljedeće godine u Europe Direct informacijskim centrima.

Drugi dan sastanka odvijao se u Kleti Kozjak i bio je posvećen akcijskim planovima za 2019. godinu i stručnim komunikacijskim radionicama u suradnji s agencijom PRAGMA komunikacije, a održao se i godišnji sastanak Europskih dokumentacijskih centara, na kojem je bilo riječi o planovima za sljedeću godinu, mogućnostima suradnje i aktivnostima koje slijede.