Predstavljena zbirka pjesama „Moja pjesma“ Frančeske Liebmann

Objavljeno 1.12.2015.

Svega oslobođena,
nesalomljiva,
neranjiva,
ničim se ne da skriti
ni pomutiti
– moja pjesma tek se srcem može ćutjeti.

(Moja pjesma)

U Društvu hrvatskih književnika 30. studenoga predstavljena je zbirka pjesama Moja pjesma/Mein Gedicht Frančeske Liebmann, prve dobitnice Nagrade Anđelko Novaković, koju Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dodjeljuje radi poticanja pjesničkoga stvaralaštva mladih. Riječ je o prvoj knjizi objavljenoj u Biblioteci Anđelko Novaković, čiji su nakladnici Zaklada NSK i Društvo hrvatskih književnika.

O Zbirci su govorili Dobrila Zvonarek, urednica izdanja, Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika i predsjednik Povjerenstva za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković te Tomislav Marijan Bilosnić, predsjednik Ogranka Društva hrvatskih književnika u Zadru. Stihove Frančeske Liebmann interpretirao je dramski glumac Dragan Despot.

Autorica se u svojem obraćanju okupljenima osvrnula na bolnu stvarnost iz koje su izniknule njezine pjesme, podsjećajući na nužnost pisanja poezije u današnjem svijetu.

Na blogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu možete pročitati tekst pogovora iz zbirke Moja pjesma/Mein Gedicht.