Predstavljena pjesnička zbirka „Ptica na ušću smoga“

Objavljeno 28.11.2016.

U prostoru Društva hrvatskih književnika u četvrtak, 24. studenoga 2016. godine predstavljena je pjesnička zbirka Ptica na ušću smoga Marine Katinić, dobitnice Nagrade Anđelko Novaković za 2015. godinu. Zbirka je otisnuta u izdanju Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Društva hrvatskih književnika.

Okupljene je pozdravio dr. sc. Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika. O pjesništvu Marine Katinić govorili su dr. sc. Tin Lemac, književni kritičar i teoretičar, te mladi pjesnik Luka Tripalo. Moderatorica je bila Dobrila Zvonarek, urednica izdanja.

U glazbenome dijelu programa nastupile su sopranistica Iva Letica, uz klavirsku pratnju Darjane Blaće-Šojat, te jazz ansambl, u čijem su sastavu Domagoj Katinić, Lana Filipin, Mirko Prišlin i Karla Rakamarić. Stihove Marine Katinić čitala je mlada pjesnikinja Tea Tekić.

Marina Katinić hrvatska je pjesnikinja, članica Društva hrvatskih književnika. Ptica na ušću smoga njezina je druga objavljena zbirka poezije. Zbirku Kriptopis bijelog u procjepu zemlje objavila je u Korčuli 2013. godine, u izdanju Gradske knjižnice Ivan Vidali.