Poziv na prijavu za novi ciklus projekta The International Librarians Network

Objavljeno 10.2.2015.

U ožujku 2015. godine počinje novi ciklus međunarodnoga volonterskog projekta The International Librarians Network (ILN). Riječ je o međunarodnoj profesionalnoj mreži i suradničko-mentorskome programu usmjerenome na pomoć knjižničarima. Program je do sada povezao 1500 knjižničara iz 103 zemlje širom svijeta, a sudionicima nudi mogućnost izgradnje profesionalne mreže, informacije o radu kolega širom svijeta te sudjelovanje u stručnim putovanjima.

Mreža, odnosno program otvoren je za sve zaposlene u knjižnicama i drugim informacijskim ustanovama, ali i za studente knjižničarstva i informatologije te diplomirane knjižničare i informatologe. Program je besplatan, a jedini su uvjeti sudjelovanja postojeća internetska veza, tečno znanje engleskog jezika, sat vremena tjedno te želja za razvojem profesionalne suradnje i razmjenom znanja među kolegama iz područja.

Sljedeći ciklus počinje u ožujku 2015. godine, a prijave se zatvaraju u nedjelju, 15. veljače 2015. godine. Broj je sudionika ograničen.

Koordinatorica je projekta za Hrvatsku viša knjižničarka Dorja Mučnjak.

Prijave za novi ciklus.