Potpisan Ugovor o javnim radovima prenamjene prostora NSK kao središnjeg prostora za provedbu aktivnosti predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU 2020. godine

Objavljeno 9.4.2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 9. travnja 2019. godine potpisan je Ugovor o javnim radovima Izvođenje radova rekonstrukcije vezanih uz prenamjenu prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kao središnjeg prostora za provedbu aktivnosti predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine u Republici Hrvatskoj između Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i tvrtke ING-GRAD.

Ugovor su potpisali glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić i predsjednik Uprave tvrtke ING-GRAD mr. sc. Branislav Brizar. Potpisivanju su nazočili i veleposlanik Gordan Markotić, načelnik Sektora u Tajništvu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020., suradnici tvrtke ING-GRAD, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova te novinari i predstavnici medija.

Radovi rekonstrukcije povezani s prenamjenom prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kao središnjega prostora za provedbu djelatnosti predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. u Republici Hrvatskoj započet će već tijekom travnja i bit će završeni u prosincu 2019. godine.