Polaznici XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” u posjetu NSK

Objavljeno 28.9.2018.

Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu 26. rujna 2018. godine posjetili su polaznici XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić”.

Tijekom dvosatnoga posjeta Knjižnici, polaznici Ratne škole razgledali su korisničke prostore Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Sa značenjem i vrijednim djelima hrvatske pisane baštine Zbirke rukopisa i starih knjiga upoznala ih je dr. sc. Irena Galić Bešker, voditeljica Zbirke. U  Zbirci službenih publikacija polaznike je informirala o sadržaju najveće zbirke službenih publikacija Republike Hrvatske, stranih država i međunarodnih organizacija mr. sc. Blaženka Peradenić Kotur, koordinatorica procesa Čitaonica. Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu predstavio je Hrvoje Špac, a u Elektroničkoj učionici Goranka Mitrović održala je radionicu Elektronički izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstvene produktivnosti.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-obrazovna ustanova u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga i druge državne dužnosnike za najviše vojne i civilno-vojne dužnosti. Svrha je polaznike osposobiti za donošenje strateških odluka u području obrane i sigurnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U sklopu nastavnoga programa svaki naraštaj Ratne škole već tradicionalno posjećuje Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu i druge ustanove.

Na kraju posjeta, polaznicima Ratne škole uručene su i članske iskaznice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.