Podsjetnik o trenutno dostupnim uslugama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Objavljeno 25.3.2020.

S ciljem što učinkovitije primjene mjera za suzbijanje širenja bolesti COVID-19, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prilagođava svoj rad uputama i smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nacionalnog kriznog stožera, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

U skladu s trenutnom situacijom, Knjižnica je od 19. ožujka 2020. godine zatvorena za korisnike, a rok posudbe za sve trenutačno posuđene knjige produljen je do 20. travnja 2020. godine.

Korisnicima i nadalje stoji na raspolaganju usluga Pitajte knjižničara, te usluge povezane s pružanjem bibliografsko-referalnih i kataložnih informacija, kao i bibliometrijske usluge.

Zaposlenici Odjela Bibliografsko središte (Ured za izradu CIP zapisa, uredi za ISBNISSN i ISMN te Ured za DOI) svoje poslove obavljaju od kuće i upite rješavaju putem elektroničke pošte u redovnom roku.

Obvezne primjerke i dalje je moguće dostaviti u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu svakoga dana (osim vikendom) do 13 sati.

Knjižnica i dalje pruža stručnu i tehničku podršku knjižnicama članicama Integriranog knjižničnog sustava preko portala IKS i BUKI, kao i stručno-savjetodavne potpore u poslovanju školskih, narodnih, visokoškolskih i specijalnih knjižnica.

Od dostupnih online usluga tu je i Hrvatski arhiv weba, Predmetni sustav Nacionalne i sveučilišne knjižnice u ZagrebuNormativna baza UDKHrvatski UDK OnlinePortal Katalogizacija i klasifikacijaDigitalne zbirke NSK.

Pojedinosti.