Podijelite svoje osobne priče o migraciji

Objavljeno 11.9.2018.

U Institutu za migracije i narodnosti u Zagrebu u srijedu 12. rujna 2018. godine od 10 do 19 sati održat će se Dan prikupljanja u sklopu projekta Europeana Migracije u organizaciji Europeane i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U povodu Europske godine kulturne baštine 2018. Europeana europska digitalna platforma za kulturnu baštinu pokrenula je novi projekt Europeana Migracije koji je započeo u ožujku 2018. godine.

Svrha je Projekta okupiti zbirke posvećene temi migracije iz i unutar Europe. Tijekom 2018. godine namjera je obogatiti zbirku dodavanjem sadržaja iz ustanova kulturne baštine širom Europe.

Svi mi imamo predmete poput slika, pisama, razglednica ili recepata koje bismo možda podijelili te priče koje bismo ispričali o tome od kuda smo došli i što je oblikovalo naše živote. Za mnoge od nas to uključuje naše osobne, obiteljske ili priče zajednice o migraciji i imigraciji.

Europeana, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Institut za migracije i narodnosti, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Hrvatska radiotelevizija pozivaju ljude, mlade i stare, da pomognu izgraditi online zbirku posvećenu migraciji i ispričaju veliku priču – priču o Europi i ljudima koji ovdje žive. Vaša priča dio je bogate i zajedničke povijesti migracija Europe, a sada se može zabilježiti i za budućnost.

Podijelite svoje osobne priče i predmete o migraciji u sklopu Europske godine kulturne baštine.