Počele prijave za 11. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj

Objavljeno 23.6.2017.

Počele su prijave za 11. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem koje će se održati od 11. do 13. listopada 2017. godine u Crikvenici, u hotelu Omorika.

Tema je ovogodišnjega Savjetovanja Mreža narodnih knjižnica – suradnja u razvoju digitalnih usluga i predstavljanju javnosti. Ciljevi su Savjetovanja stjecanje uvida u teorijska i praktična pitanja vezana uz mrežne usluge u narodnim knjižnicama i modele povezivanja narodnih knjižnica u digitalnome okruženju, uspostavljanje čvršće suradnje u izradbi zajedničkih projekata, sustava, portala i dinamičnih mrežnih stranica knjižnica na nacionalnoj razini te predstavljanje inozemne prakse i mogućnost boljega upoznavanja i zajedničke suradnje na međunarodnoj razini.

Kotizacija do 15. rujna 2017. iznosi 300,00 kuna, dok će od 16. rujna do 3. listopada 2017. njezin iznos biti 500,00 kuna. Uključuje sudjelovanje na Skupu, radne materijale za Savjetovanje, piće dobrodošlice 11. listopada 2017., osvježenja u stankama te svečanu večeru 12. listopada 2017. godine. Redoviti studenti i studentice knjižničarstva, kao i osobe u pratnji, ne plaćaju kotizaciju.

Organizator je ovogodišnjega Savjetovanja Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, suorganizatori su Hrvatsko knjižničarsko društvo i Gradska knjižnica Crikvenica, dok su partneri Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Ljubljani te Savez knjižničarskih društava Slovenije.

Preliminarni program 11. savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj.

Pojedinosti o 11. savjetovanju za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem te prijavnica za sudjelovanje dostupni su na mrežnim stranicama Savjetovanja.