Otvoren poziv za sudjelovanje u programu „Glasovi kulture i baštine“

Objavljeno 13.2.2017.

Godine 2018., koja je proglašena Europskom godinom kulturne baštine, promicat će se baština kao zajednički izvor za budućnost. Europsku godinu organizirala je Europska komisija u suradnji s organizacijama u području kulturne baštine, međunacionalnim kulturnim mrežama i nevladinim organizacijama.

Želeći promicati Europsku godinu kulturne baštine i osigurati što više sudionika, Europska komisija pokreće otvoren poziv Glasovi kulture i baštine u sklopu programa Glasovi kulture (Voices of Culture). Bit će odabrano do 30 sudionika prema posebnim mjerilima.

Glasovi kulture su program, odnosno neprekidan dijalog između Europske komisije i kulturnoga sektora, odnosno kulturnih ustanova Europe, čije su teme raznovrsna kulturna pitanja. Svrha je programa povećanje uključenosti kulturnoga sektora u raspravama za kulturna pitanja na razini Europske unije.

Do 2016. godine u sklopu programa Glasovi kulture (Voices of Culture) obrađeno je pet tema, dok najnoviju, šestu temu čini otvoren poziv Glasovi kulture i baštine.

Više pojedinosti o otvorenome pozivu Glasovi kulture i baštine.