Otvoren novi ciklus prijava za program „The International Librarians Network“

Objavljeno 18.1.2016.

Novi ciklus međunarodnoga volonterskog projekta The International Librarians Network (ILN) započinje 1. ožujka 2016. godine. Prijave su otvorene od 15. siječnja do 15. veljače 2016. godine. Broj je sudionika ograničen.

The International Librarians Network (ILN) međunarodna je profesionalna mreža i suradničko-mentorski program usmjeren na pomoć knjižničarima. Program je dosad povezao više od 3500 sudionika iz više od 120 zemalja širom svijeta, a sudionicima nudi mogućnost izgradnje profesionalne mreže, informacije o radu kolega širom svijeta te sudjelovanje na stručnim putovanjima. Hrvatska aktivno sudjeluje te je dva ciklusa zaredom bila među prvih deset po broju prijavljenih.

Program je otvoren za sve zaposlene u knjižnicama i drugim informacijskim ustanovama, ali i za studente bibliotekarstva i informatologije. Program je besplatan, a jedini su uvjeti za sudjelovanje postojeća internetska veza, tečno znanje engleskoga jezika, sat vremena tjedno, te želja za razvojem profesionalne suradnje i razmjenom znanja među kolegama iz područja.

Više pojedinosti o prethodnim ciklusima.

Koordinatorica je projekta za Hrvatsku viša knjižničarka Dorja Mučnjak.

Više pojedinosti o Programu.

Preporučila bih ovaj program svima koji se žele povezati s kolegama iz cijeloga svijeta, učiti iz njihovih iskustava, razvijati projekte i ideje te zajednički graditi budućnost naše struke!

Iva Džambaski, Knjižnica Filozofskoga fakulteta u Zagrebu