Održane radionice iz ciklusa izobrazbe knjižničara za uporabu micro:bita, BOSON kita i 3D pisača suradnjom IRIM-a i CSSU-a

Objavljeno 20.3.2019.

Radionicama održanima 18. ožujka 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i knjižnicama širom Hrvatske započeo je novi ciklus izobrazbe knjižničara za uporabu micro:bita, BOSON kita te 3D pisača u suradnji Instituta za razvoj i inovativnost mladih i Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u RH.

Tri radionice Napredni micro:bit i uvod u BOSON održane su 18. ožujka 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a radionice su isti dan održane i u Karlovcu, Obrovcu, Ogulinu, Otoku, Puli i Samoboru.

Institut za razvoj i inovativnost mladih osigurao je opremu i edukacijske materijale te će voditi organizaciju i koordinaciju programa, a Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj vodi upisnik polaznika programa te izdaje potvrde o pohađanju izobrazbe.

Bitnost projekta Digitalni građanin ogleda se u jačanju kapaciteta knjižnica kako bi postale centri digitalnih inovacija i žarišta znanja lokalnih sredina koja odgovaraju na izazove novoga doba, pomažući i pripremajući djecu i odrasle za stjecanje digitalnih vještina.

Radionice su namijenjene zaposlenicima i suradnicima knjižnica koje sudjeluju u projektu Digitalni građanin te će nakon pohađanja radionica knjižničari biti osposobljeni za stvaranje jednostavnih i naprednijih programskih kodova, kao i za stvaranje projekata koji se koriste navedenim tehnologijama.

Od 18. ožujka do 5. travnja 2019. godine planirane su 33 radionice.