Održana radionica edukacija korisnika na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu

Objavljeno 18.5.2018.

Djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 11. svibnja 2018. godine ponovno su posjetile Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu i voditeljicu Knjižnice Bernardu Kos.

U sklopu projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija, skraćenoga naziva e-Izvori, koji se ostvaruje u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskoga socijalnog fonda, djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Goranka Mitrović i Ivana Čadovska održale su radionicu Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti poslijediplomskim studentima Fakulteta. Ovim se nastavlja uspješna suradnja između Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Projekt e-Izvori vrijedan 133.760.000,00 kuna Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu provodi od 2016. godine. Provedba projekta potaknuta je nedovoljnom međunarodnom vidljivošću hrvatskih znanstvenika te zbog nedovoljne mobilnosti znanstvene radne snage, posebno mlađih znanstvenika. Provedbom projekta hrvatskim će se znanstvenicima olakšati pristup međunarodnim časopisima i bazama podataka, što izravno utječe na poboljšanje istraživačkoga okruženja za znanstvenike i otvara mogućnosti njihove bolje međunarodne vidljivosti.