Održana 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017

Objavljeno 23.10.2017.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 19. do 21. listopada 2017. godine održani su 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017 i 9. sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA.

U tri dana trajanja izložbe i sajma u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljeno je gotovo 150 inovacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Kine, Irana i Libanona. Riječ je o inovacijama poduzetnika, akademske i znanstvene zajednice te pojedinaca i istraživačkih skupina okupljenih oko nacionalnih i lokalnih udruženja inovatora.

Izložba je otvorena 19. listopada svečanim otvorenjem u predvorju Knjižnice, na kojem su okupljene inovatore, gospodarstvenike i ugledne pozdravili dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, Mislav Jurišić, savjetnik uprave HAMAG BICRO – Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske te Zoran Barišić, predstavnik Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA).

Organizator događanja bila je Udruga inovatora Hrvatske, suorganizatori Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA), Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, a partner HAMAG BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Izložba i sajam održali su se i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske gospodarske komore. Generalni pokrovitelj bilo je dioničko društvo KONČAR – Elektroindustrija d. d.