Održan Simpozij o akademskoj razmjeni NR Kine i Republike Hrvatske

Objavljeno 17.11.2017.

U sklopu Interlibera – 40. međunarodnoga sajma knjiga i učila održan je 7. studenoga 2017. godine Simpozij o akademskoj razmjeni NR Kine i Republike Hrvatske. Domaćin skupa bilo je Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, a organizator je China National Publications Import & Export (Group) Corporation (CNPIEC) Kineska nacionalna korporacija za uvoz i izvoz publikacija. CNPIEC je najveća kineska tvrtka za uvoz i izvoz publikacija.

Na Simpoziju djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Aleksandra Pikić održala je izlaganje o temi Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – E-izvori.

CNPIEC je Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu darovao dvadeset knjiga na kineskome i engleskome jeziku koje su posvećene temama o kineskoj povijesti i kulturi, a bit će osiguran i pristup bazi podataka National Social Sciences Database.

Predstavnici CNPIEC-a Lin Liying, potpredsjednica tvrtke, te Ran Duan, direktor u Odjelu za kineske sadržaje, posjetili su 8. studenoga 2017. godine Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje i razmjene podataka, kao i organizaciji izložbe. Izaslanstvo je razgledalo Knjižnicu uz stručno vodstvo.