Natječaj za likovne radove „Ubaci knjigu u vremenski stroj!“ u sklopu Noći knjige 2018.

Objavljeno 19.3.2018.

U povodu manifestacije Noć knjige 2018. kojom se već sedmu godinu obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja) Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizira nagradni natječaj za likovne radove na temu budućnosti knjige Ubaci knjigu u vremenski stroj!.

Svrha je natječaja otkriti kako djeca vide budućnost knjige te kako bi mogla izgledati knjiga koju bi budući Zemljani željeli čitati. Ako knjigu ubacimo u vremenski stroj, kakva će iz njega izići u nekome budućem tisućljeću? Hoćemo li imati sposobnosti da je pročitamo jednim dodirom? Ili ćemo zauvijek uživati u listanju njezinih stranica?

Pravila Natječaja

– u natječaju sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola

– stručni suradnici knjižničari obavješćuju učenike o temi i pravilima Natječaja, zadaju rokove za izradbu i predaju radova te odabiru pet najboljih radova koji se izdvajaju kvalitetom kreativnoga izričaja i inovativnošću

– dopoštene su sve likovne tehnike

– rad mora biti originalan – radovi koji su precrtani ne mogu sudjelovati u natjecanju

– svaki rad na poleđini mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred te likovnu tehniku, naziv i adresu škole te ime i kontakt stručnoga suradnika knjižničara (telefon i e-adresu)

– stručni suradnici, knjižničari sami ili u suradnji s učiteljem likovne kulture / nastavnikom likovne umjetnosti, odabiru pet najboljih radova i šalju ih do 12. travnja 2018. godine preporučenom poštom na adresu: Hrvatska udruga školskih knjižničara, Dubečka 5, 10 040 Zagreb, s naznakom „NATJEČAJ: UBACI KNJIGU U VREMENSKI STROJ“ i e-poštom s privitkom fotografije rada na adrese: husk@husk.hr i ana.saulacic@gmail.com.

Od pristiglih će radova Ocjenjivački odbor sastavljen od predstavnika organizatora Noći knjige odabrati tri izvrsna rada na temelju originalnosti ideje. Nagrada će se sastojati od knjiga namijenjenih učeniku, autoru rada, kao i  knjiga namijenjenih školskoj knjižnici koja je nagrađeni rad prijavila na Natječaj.

Osim nagrađenih radova, neki radovi biti će i predstavljeni u posebnoj virtualnoj izložbi na mrtežnoj stranici Noći knjige.

Proglašenje najboljih radova i preuzimanje nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se na svečanome otvorenju Noći knjige 23. travnja 2018. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Za sve dodatne informacije možete se javiti se na e-adresu: husk@husk.hr

Kalendar izložbe:

– prijem radova zaključno sa: 12. travnja 2018.

– žiriranje do: 16. travnja 2018.

– proglašenje pobjednika: 23. travnja 2018.

Programska knjižica Noć knjige 2018.