Natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ za 2017. godinu

Objavljeno 11.1.2017.

„Žene u znanosti imaju moć promijeniti svijet“.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L’Oreal ADRIA raspisali su natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“, kojim se jedanaestu godinu zaredom dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).
Natječaj je otvoren od 5. prosinca 2016. i traje do 20. siječnja 2017.

Prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske. Na stipendiju programa „Za žene u znanosti“ 2017. mogu se prijaviti isključivo ženske osobe koje:

· su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
· su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
· nisu starije od 35 godina na dan 20. siječnja 2017. godine,
· se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“,
· imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Međunarodni program „Za žene u znanosti“ nastao je iz partnerstva kojeg su 1998. godine sklopili L’Oreal i UNESCO s ciljem promoviranja žena u svijetu znanosti. Program djeluje već dewvetnaest godina te  prepoznaje potencijal žena u svijetu znanosti i mijenja njihove predodžbe u društvu.

 

 

Više o natječaju na stranicama Ministarstva kulture.