Najavljen Mjesec hrvatske knjige 2017.

Objavljeno 11.7.2017.

Otvorenje Mjeseca hrvatske knjige 2017., manifestacije koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost, održat će se 13. listopada u Crikvenici tijekom održavanja 11. savjetovanja za narodne knjižnice.

Mjesec hrvatske knjige ove je godine posvećen enciklopedistici. Pokrovitelj je manifestacije Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator su Knjižnice grada Zagreba.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2017. bit će organiziran nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Čitanje ne dolazi u pitanje, a čitat će se knjige Tihomira Horvata (Mali ratnik), Sanje Pilić (Pošalji mi poruku) i Maje Brajko-Livaković (Milijunaši).

Bit će obilježen i dan posvećen cjelodnevnomu čitanju, i to 23. listopada. Toga će se dana čitati gdje god je moguće. Također, 11. studenoga bit će svečano obilježen Dan hrvatskih knjižnica.

Prijave programa za sudjelovanje u Mjesecu hrvatske knjige 2017. počele su 1. srpnja, a završavaju 6. rujna 2017. godine. Programi se prijavljuju preko poveznice.