#PicThisEurope – nagradna igra Europeane

Objavljeno 28.8.2017.

Europeanina nagradna igra #PicThisEurope otvorena je još samo četiri dana! Pošaljite svoje fotografije do 31. kolovoza preko Twittera, Instagrama ili Facebooka koristeći oznaku #PicThisEurope. Dosad pristigle fotografije pogledajte na stranici Picture This! Competition i glasajte za svoje omiljene!

Početkom ove godine Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu sudjelovala je u izložbi Europeane Picture This! i predstavila stare razglednice hrvatskih gradova. Osim gradova Hrvatske, ovom izložbom predstavljeni su prekrasni gradovi, krajolici i mjesta širom jugoistočne Europe.

Nagradnom igrom Picture This! želi se prikupiti fotografije koje prikazuju kako mjesta jugoistočne Europe sa starih razglednica uključenih u digitalnu izložbu izgledaju danas.

Posjetite izložbu Picture This! i pogledajte koja mjesta i znamenitosti predstavljaju pojedine od ukupno osam zemalja uključenih u ovu izložbu, a to su:

• Albanija
• Bosna i Hercegovina
• Crna Gora
• Hrvatska
• Makedonija
• Moldavija
• Slovenija
• Srbija.

Kako sudjelovati?
Potrebno je samo poslati fotografije zadanih mjesta i/ili znamenitosti preko Twittera, Instagrama ili Facebooka uz korištenje oznake #PicThisEurope i navođenje države, mjesta i znamenitosti koju ste fotografirali.

Posebni preduvjeti – ako želite da Vaša fotografija pobijedi
Volimo ljude, ali ova nagradna igra posvećena je ljepoti znamenitosti, gradova i mjesta jugoistočne Europe. Stoga fotografije koje prikazuju ljude neće biti uzete u obzir.

Nagrade
Pobjednici će biti nagrađeni kompletom opreme za kameru pametnog telefona, a njihove će fotografije biti uključene u izložbu Picture This! Drugoplasirani će dobiti komplet Europeaninih suvenira.

Nagradna igra traje do četvrtka 31. kolovoza 2017.

Uvjeti nagradne igre

1. Nagradnu igru organizira Zaklada Europeana, Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag, Nizozemska.

2. Sudjelovati mogu sve osobe starije od 16 godina, osim zaposlenika Zaklade Europeana, knjižnica partnera i njihovih najbližih obitelji, a isključeni su i svi koji su na bilo koji način povezani s organizacijom ili prosudbenom komisijom nagradne igre.

3. Sudjelovanje je u nagradnoj igri besplatno. Sudjelovanjem u nagradnoj igri sudionici pristaju da Zaklada Europeana koristi dostavljene fotografije na mrežnoj stranici Zbirke Europeane i povezanim stranicama, uključi ih u promidžbene aktivnosti i na društvene mreže te druge proizvode.

4. Zaklada Europeana neće imati autorsko pravo nad prijavljenim fotografijama. Sudionici nagradne igre pristaju da dostavljene fotografije budu dostupne pod licencijom CC BY-SA.

5. Svaka osoba ima pravo na jednu prijavu. Osobe s više prijava ili koje prijave fotografiju koja ne udovoljava postavljenim uvjetima nagradne igre bit će izuzete iz natjecanja. Prihvaćaju se isključivo fotografije krajolika i znamenitosti. Prijave se primaju do četvrtka 31. kolovoza 2017.

6. Dodijelit će se dvije prve nagrade i tri druge nagrade. Jedan će pobjednik biti odabran javnim glasanjem, a drugog će odabrati neovisna prosudbena komisija koju imenuje Zaklada Europeana.

7. Pobjednici će biti nagrađeni kompletom opreme za kameru pametnog telefona, a pobjedničke će fotografije biti uključene u izložbu Picture This! Drugoplasirani će dobiti komplet Europeaninih suvenira. Zaklada Europeana ne snosi dodatne troškove ili poreze koji se mogu odnositi na poslane nagrade.

8. Pobjednici nagradne igre bit će obaviješteni o pobjedi e-poštom i / ili izravnom porukom na Twitteru / Facebooku u roku od 28 dana od nadnevka završetka nagradne igre. Ako pobjednika neće biti moguće kontaktirati ili on ne prihvati nagradu u roku od 14 dana od poslane /objavljene obavijesti, Zaklada Europeana zadržava pravo povući nagradu i odabrati zamjenskog pobjednika.

9. Zaklada Europeana zadržava pravo poništiti ili dopuniti nagradnu igru.