Međunarodni susret europskih teoloških knjižnica u rujnu u Zagrebu

Objavljeno 10.8.2017.

Četrdeset i šesti međunarodni skup Europskog društva teoloških knjižnica (BETH) održat će se od 9. do 13. rujna u Zagrebu, u prostorijama Nadbiskupskog pastoralnog instituta na Kaptolu.

BETH je ekumensko udruženje europskih teoloških i crkvenih knjižničarskih društava koje djeluje od 1961. godine i predstavlja oko 1.500 različitih vrsta vjerskih knjižnica. Svrha mu je poticati razvoj i suradnju ovih starih i značajnih knjižnica te čuvanje bogate kulturne baštine koja se u njima nalazi. Svake godine BETH organizira skup u nekoj od europskih zemalja na kojemu se razmjenjuju informacije i znanja, vode diskusije i donose odluke o zajedničkim projektima.

Tema je ovogodišnjega skupa u Zagrebu Digitalizacija u europskim teološkim knjižnicama. Na skupu će izlagati više od 20 knjižničara i stručnjaka na području digitalizacije iz Hrvatske i raznih europskih zemalja te SAD-a.

Suorganizatori i domaćini skupa su Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Biblijski institut, a pokrovitelji EBSCO, Američko društvo teoloških knjižnica (ATLA), Kršćanska sadašnjost i Glas Koncila.

Za sudionike konferencije bit će organiziran stručni obilazak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Cijena sudjelovanja za boravak u jednokrevetnoj sobi je 325 eura, a u dvokrevetnoj 250 eura. U cijenu su uključena sva tri obroka i izleti. Za dnevne posjetitelje ukupna cijena je 50 eura (uključuje ručak). Knjižničari iz Hrvatske koji žele samo slušati predavanja mogu besplatno sudjelovati uz uvjet da prethodno ispune obrazac za registraciju. Preliminarni program i obrazac za registraciju može se pronaći na mrežnim stranicama BETH-a.