Mediteranski festival knjige

Objavljeno 9.5.2018.

Mediteranski festival knjige (MFK) održava se od 9. do 13. svibnja 2018. godine u ŠC Gripe u Splitu.

Mediteranski festival knjige novi je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa koji se ove godine održava drug put. Organizator Festivala je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri HGK, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Kao i 2017. godine, posjetitelje tijekom pet dana trajanja Festivala očekuje raznolik program koji će se održavati na čak 3 pozornice.

Uz bogat program za odrasle poput raznih promocija knjiga kao što je, između ostalih, nova knjiga Elene Ferrante Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju ili panel rasprava naziva Hercegovina vs. Katalonija, posebna se pažnja pridaje i programu za školsku djecu pa su tako u pripremi razne radionice i promocije dječjih autora i novih naslova poput nove slikovnice Olje Savičević Ivančević i ilustratora Svjetlana Junakovića – Šporki Špiro i Neposlušna Tonka.

Osim zanimljivih panel rasprava, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i kupovati knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom na to da se i ove godine očekuje veliki broj nakladnika koji će predstaviti i ponuditi svoje knjige.

Sve informacije i detaljni program Festivala, kao i raspored radionica te način prijava dostupni su na mrežnom mjestu MFK.